Perles Family Studio

Jacob’s Pillow welcomed the public into the Perles Family Studio in August 2017. The 7,373 square foot, state-of-the-art studio is a physical expression of the Pillow’s deep commitment to The School at Jacob’s Pillow and its expanded year-round programming as outlined in Vision ’22.

Since Festival 2018, The School’s prestigious professional advancement and development programs have been at home in the space while also enabling Inside/Out performances to be held indoors when inclement weather arises. Throughout the fall, winter, and spring months, the studio multifunctions as a rehearsal, instructional, convening, and special event space for creative development, engagement, and educational programming, including the Pillow Lab residencies available to choreographers.

View the year-long project in a beautiful time-lapse by Nel Shelby Productions here and see the studio from all angles in this video courtesy of Flansburgh Architects:

Take a virtual tour of the finished Perles Family Studio (recorded August 2018):

“A Study in Cutting-Edge Design”

Architectural Digest

Read more from the Architectural Digest on the Perles Family Studio.

The new Perles Family Studio is named in recognition of a lead gift from the Perles Family Foundation and Jacob’s Pillow Trustee Claudia Perles. The project is designed by award-winning Flansburgh Architects of Boston, and constructed by Allegrone Companies of Pittsfield, MA. The official ground-breaking ceremony took place October 14, 2016 and the official ribbon cutting ceremony took place August 18, 2017. On Saturday, August 26, the Perles Family Studio was open to the public at the annual Festival Finale celebration.

View photos of the studio space from Flansburgh Architects

Future of the Pillow

The rendering of the Perles Family Studio launched the Pillow's dedication to renewing its campus facilities, a main thread of Vision ’22.

Learn More